Избрани Новини

Служители на ЮЗДП не препродават дърва в Крайници

Извършена е спешна съвместна проверка

Категорично не отговарят на истината изнесените факти в регионални медии за участие на високопоставен служител на Югозападното държавно предприятие и служител на ТП "ДГС Дупница" в препродажба на дърва за огрев, предназначени за местното население в с. Крайници. Това е едно от заключенията на извършена на 6-ти октомври спешна съвместна проверка с участието на представители на ЮЗДП и РДГ Кюстендил в "ДГС Дупница". Проверката беше разпоредена от директора на ЮЗДП инж.Дамян Дамянов след появили се сигнали до председателя на Общински съвет Дупница Емил Гущеров за незаконни практики.

В цитирания в публикацията склад до бензиностанция под село Самораново са постъпвали само дърва за огрев, произхождащи от складове, находящи се в Кюстендил, и добити на територията на ТП "ДГС Кюстендил", за което свидетелстват контролната горска марка и пластината, с която са маркирани дървата.

По отношение на изключително некоректното внушение, че дървата за огрев на населението в с.Крайници не достигат, фактите говорят друго. Осигурени за добив от местното население са 1029 пространствени кубически метра широколистни дърва и 1042 пространствени кубически метра - за закупуване по ценоразпис от временен склад. Иглолистните дърва за огрев са 10 000м3.

ЮЗДП напомня, че при сигнал на тел.112 в рамките на 1 час е готово да реагира на всяко съмнение за нередности в горите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)