Избрани Новини

В Куманово обсъдиха напредъка на туристическа атракция "TAP 3D“

Целта на проекта е да бъдат промоцирани регионални туристически обекти

В град Куманово, Република Македония се проведе трета официална среща на проектния екип, свързана с напредъка на проект "Популяризиране на туристическа атракция в 3D - TAP 3D" CB006.1.21.193, в рамките на INTERREG-IPA България- Бивша югославска република Македония.

В срещата участваха представители на партньорите Виктор Янев – областен управител на област Кюстендил и  Младен Протич - управител на Центъра за развитие на Североизточен район за планиране, Македония. От страна на Областна администрация Кюстендил присъства и главният секретар Гергана Михайлова.

Основен акцент в срещата бе проследяване изпълнението на дейностите по проекта. Бяха обсъдени и финансовите графици за двата партньора и бе установена и съгласувана времевата рамка за изпълнението на всички дейности на проекта.

Припомняме, че през месец октомври миналата година между Министерството на регионалното развитие и благоустройство и Областната администрация Кюстендил бе подписан договор за изпълнението на проекта. Целта му е да бъдат промоцирани регионални туристически атракции, състоящи се от природно, историческо и културно наследство чрез използването на иновативна, модерна аудио-визуална технология. Начинанието ще бъде реализирано със създаването на триезичен каталог и промоционални 3D видеоклипове.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)