Банско е фаворит за световно през 2021-а година - blagoevgrad.utre.bg

Банско е фаворит за световно през 2021-а година

09 октомври 2017, 12:37 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    Община Банско

Водещият ни ски курорт препотвърди и кандидатурата си за домакинство на световни финали през 2023 г.

Ски курорт №1 на България Банско е фаворит за домакин на световното за юноши по ски алпийски дисциплини през 2021-а година. Това стана ясно по време на есенната календарна конференция на ФИС в Цюрих. Твърде възможно е Банско да приеме през 2021-а година първо домакинство за Световната купа при мъжете, а веднага след това да направи и юношеското световно. По този начин първо младите ни таланти ще се докоснат до нивото на световната купа , после да покажат най-доброто пред българска публика.
Водещият ни ски курорт препотвърди и кандидатурата си за домакинство на световни финали през 2023 г. В Цюрих ФИС избра Ленцерхайде за домакин на финалите за световната купа, като Банско също бе кандидат да ги организира. Веднага след гласуването от федерацията по ски на Германия предложиха ФИС още сега да гласува Ленцерхайде да приеме финалите през 2021, а Банско през 2023. Решението обаче бе отложено в последния момент поради възражение по процедурата от Американската ски асоциация.
Банско продължава и този сезон традицията да приема световни купи. От 26 до 28 януари в курорта ще се проведе за втора поредна година световна купа в сноуборда, като на Бъндеришка поляна ще дойдат над 200 от най-добрите състезатели в паралелните дисциплини и в сноуборд кроса, начело с Радо Янков и Сани Жекова.Коментари (6)

Потребител
Иванов
Банско се оформя като лицето на България пред световния ски и сноуборд елит!
11 октомври, 13:06 ч.
Потребител
Митов
Това ще е поредното признание както за Банско, така и за цяла България. Убеден съм, че Банско ще получи още домакинства от стартовете по ски алпийски дисциплини и това ще бъде напълно заслужено.
10 октомври, 00:01 ч.
Потребител
Митов
Това ще е поредното признание както за Банско, така и за цяла България. Убеден съм, че Банско ще получи още домакинства от стартовете по ски алпийски дисциплини и това ще бъде напълно заслужено.
09 октомври, 23:34 ч.
Потребител
Доминик
Браво! Ей това ще е стахотно. Очертава се невероятен сезон.
09 октомври, 21:02 ч.
Потребител
Мария
Като редовни посетители на Банско, пожелаваме успех в тези начинания.
09 октомври, 18:22 ч.
Потребител
Вероник
Това ще е нещо страхотно, ако ни одобрят за домакинство, стискма палци, Банско
09 октомври, 13:18 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета