Избрани Новини

Продължават приятните изненади на Камерна опера

Благоевград Лайф

23-11-2017, 10:00

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Камерна опера представя "Цар Килимар" в Благоевград

Италианка и Камерна опера - Благоевград на една сцена

Известният диригент и музикант Пауло Години от Италия ще представи нещо ново и различно в изпълнение на оркестъра

Продължават приятните изненади, които поднася Камерна опера -Благоевград на почитателите си през този творчески сезон, съобщи директорът на културната институция Петър Радевски.

Днес известният диригент и музикант Пауло Години от Италия ще представи пред благоевградската музикална публика нещо ново и различно в изпълнение на оркестъра на операта. Концертът е в Градската художествена галерия. За първи път италианският диригент Паоло Години ще представи непоставяния до този момент дори в световен мащаб „Концерт за цигулка и оркестър“ на Шуман. Ще гостува и преподавателят по контрабас в Консерваторията в Тренто Даниела Георгиева. Тя ще представи като част от изненадите към публиката „Дуо кончертанте“. До края на годината Камерна опера - Благоевград и Градската художествена галерия ще обединят две от най-силните изкуства в едно.

През декември ще бъде традиционният коледен концерт, а междувременно се подготвя и една много интересна камерна опера, съобщи Петър Радевски. "Това е "Маестро ди капела" от Доменико Чимароза в изпълнение на нашия солист Миро - Драгомир Момеков. Въобще - интересни неща ще се случат през този сезон", заключи директорът на операта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)