Александър Николов от Париж се оказва Спас Василев от Кочериново? - blagoevgrad.utre.bg

Александър Николов от Париж се оказва Спас Василев от Кочериново?

11 октомври 2017, 08:30 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    btvnovinite.bg

    Случаят е без прецедент в България до момента

Старателно изграден образ във Фейсбук е успял да измами с големи суми десетки потребители

Старателно изграден образ във „Фейсбук” е успял да измами с големи суми десетки потребители, информира БТВ. Случаят е без прецедент в България до момента.

Предлага и осигурява евтини самолетни билети, трупайки солидна база с лични данни. Някои плащат, но не получават нищо.

Александър Николов е на 35 години, никой досега не го е виждал на живо, защото такъв човек, и според разследващите, няма.

Александър всъщност е Спас и не живее в Париж, а в Кочериново.

Следи водят към това, че Александър Николов е Спас Василев.

Баща му твърди, че не го е виждал от поне 4 години, но потвърждава, че е бил забъркан в проблеми със самолетни билети.

Александър Николов е изключително активен в социалните мрежи – изгрява там по врeме на големите протести през 2013 г. Внимателно изгражда образа си - превръща се в коментатор в медии, без да се показва, създава уеб проекти. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е служител в компании като "Еърбъс".

Започва да предлага и да осигурява евтини самолетни билети, трупайки солидна база с лични данни. Някои плащат, но не получават нищо.

Габриела и Александър Стоименови "изгарят" с 4000 лева за билети до Мексико.

Билети не е имало, не е имало резервация, абсолютно нищо. Излъгани са над 40 души. Има измамени освен със самолетни билети, с източване на кредитни карти, продаване на мобилни телефони и на лаптопи.

Сред измамените е и Кирил Иванов, който живее във Великобритания. Загубил е около 300 паунда.

„Това, което най-много ме притеснява, е, че този човек или организация, защото аз не съм сигурен, че става въпрос за един човек, притежават личните ми данни. Изградил си е чудесен имидж и страшно много хора му вярват”, каза Кирил Иванов.

Сред измамените са мениджъри, адвокати, журналисти. В началото на август част от тях се свързват помежду, осъзнават истината и сигнализират МВР. Полицията казва, че е установила измамника и вероятно ще го обяви за издирване.

„Очевидно си е изградил легенда, с която е подвел хората, има подход към измамите”, съобщи Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП.

Една от последните жертви живее в Лондон. По нейно настояване скриваме името й.

„Не мога да си обясня какъв тип човек е това, Травмата, която ми нанесе с изиграното доверие... това е нещото, което не мога да превъзмогна", казва тя.

Телефонната връзка с него от дни е невъзможна, информира БТВ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета