"Заедно за природата“ намери много приятели в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

"Заедно за природата“ намери много приятели в Благоевград

12 октомври 2017, 20:23 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  AMI Communications

  Кампанията ще има продължение в града

 • Снимка:
  AMI Communications

 • Снимка:
  AMI Communications

Стана третият град-домакин на съвместната инициатива на Карлсберг България и Екопак България

Жителите на Благоевград предадоха близо 2 000 стъклени, пластмасови бутилки и кенове от бира за рециклиране по време на „Заедно за природата“. Събитието, което се проведе на 7 октомври на площад "Македония" в града, е част от дългосрочна кампания с цел насърчаване на разделното събиране на опаковки от бира и рециклирането им. Като комплимент за усилията на присъстващите, Карлсберг България осигури в замяна еднократно 3 бутилки "Пиринско пиво" в торбичка за многократна употреба на всеки от тях. Поради лошото време през уикенда, което попречи още повече хора да се включат, кампанията „Заедно за природата“ скоро ще има своето продължение в Благоевград.
Екипът на „Карлсберг България“ и „Пиринско“ призова жителите на Благоевград да донесат максимален брой опаковки от бира, независимо от тяхната марка и вид, за да покажат своята съпричастност към опазването на природата и да подпомогнат усилията на компанията за подобряване на местния екологичния отпечатък. "Екопак" България, основен партньор в инициативата, съдейства на място за разделното събиране и рециклиране на бирените опаковки, а техни консултанти разказваха за ползите от екологичното поведение за всяко домакинство.
Специално за жителите и гостите на града част от „Заедно за природата“ бе и концерт на група D2 с водещ Димитър Павлов.
„Благодаря на всички, които се включиха в инициативата. Вярвам, че когато искаме нещо, то може да се случва успешно, а отговорното поведение към околната среда е сред тези неща. Карлсберг България работи усилено от дълги години да насърчи отговорно поведение у гражданите и сме горди, че виждаме все по-положителен отговор от тяхна страна. Нямам търпение до следващото подобно събитие и призовавам всеки, който иска да помогне на природата, да се включи“, сподели Бранимир Братанов, маркетинг директор на Карлсберг България.
„В Екопак България работим за намаляване на количествата отпадъци от опаковки и когато го правим рамо до рамо с лидер в индустрията, какъвто е Карслберг България, успехите ни са гарантирани. Искам сърдечно да благодаря и на всеки гражданин на Благоевград, който отдели от времето си и се включи в „Заедно за природата“, за да направим с общи усилия положителна промяна в обществото“, коментира Михаил Митев, мениджър Бизнес развитие в Екопак България.
„Заедно за природата“ е част от политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Нейна основна цел е да насочи вниманието към разделното събиране и рециклиране на бирени опаковки, както и да допринесе за екологичния начин на живот и опазването на околната среда. Към този момент кампанията е разгърната в три града – Благоевград, Шумен и София, а общият брой върнати за рециклиране бутилки е близо 30 000.
Марката „Пиринско“ има традиции в грижата за естествената природна среда в своя регион. С подкрепата на „Пиринско“ са реализирани няколко проекта в Национален парк Пирин и Национален парк Рила, благодарение на които са поставени нови указателни табели и знаци, възстановени са съществуващите и са подновени кътовете за отдих  на територията на парковете.
„Пиринско“ е бирена марка, лидер на пазара и един от основните двигатели на бирения бранш като цяло. По данни на агенция AC Nielsen, за първите 8 месеца на 2017 година „Пиринско“ достигна 19,1% дял от общия пазар на бира у нас.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета