Избрани Новини

Беласица кани на Фестивала на кестена

Панаир-изложение ще има от 13-17 ч. на площада на с. Коларово

Фестивален панаир ще има на 14-ти октомври от 13-17 ч., на площада на с. Коларово по време на традиционния Фестивал на кестена.
Пъстрият панаир-изложение на подгорските села на Беласица и техни приятели и партньори всяка година е сърцето на Фестивала на кестена. Тази година ви очакват: шатрите на селата Беласица, Коларово, Самуилово, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене с вкусни ястия и пъстри занаятчийски произведения; шатрата на Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ - Петрич с традиционни специалитети, дегустации с изненади и играта „Туристически ориентатор“; шатрата на Българска фондация "Биоразнообразие" и клуб „Млад планинар“ с Творческо ателие клуб „Сръчко“ за малки и големи; шатрата на Югозападно държавно предприятие, представяща дейността на предприятието и работата със защитените територии; шатрата на съседите от Македония с вкусни кестени, опечени на място; шатра „Вкусната биоградинка“ на учениците от ОУ „Хр. Ботев“, с. Беласица, с игри за малките гости на фестивала; шатрата на клуб „Бела Екстрийм“ – Петрич, популяризираща активния начин на живот; шатрата на Куклен театър Благоевград, където най-малките могат да си направят специални кукли и да се превърнат в приказни герои; шатрата на Туристическо дружество „Калабак“ - Петрич, която ще ни заведе в дебрите на планинарството; шатри на къщи за гости от района; шатри на още гости и приятели от близо и по-далеч.
Специално за дошлите на фестивала от 14:00 ч. – до изчерпване на количествата - възможност за гостите да опитат горещи кестени, прясно изпечени от Вальо Янкиш от къща за гости „Янкиш“, с. Самуилово.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов