Грациозни красавици се борят за Купите на кмета - blagoevgrad.utre.bg

Грациозни красавици се борят за Купите на кмета

14 октомври 2017, 19:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Над 300 грации пристигнаха в Благоевград за първия турнир по художествена гимнастика

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри първия турнир по художествена гимнастика „Купите на кмета на община Благоевград“  в зала „Скаптопара“. Тя приветства организаторите и участниците в турнира от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.
„Когато през 2014 г. създадохме  първия клуб по художествена гимнастика в Благоевград, вярвахме, че този спорт има място в нашия град и малките грации от клуб по художествена гимнастика „Пирин“ го доказаха. За три години работа треньори и състезатели поставиха Благоевград на картата на художествената гимнастика, за което им благодаря! Благодаря и на Федерацията по художествена гимнастика за това, че ни подкрепя, за успехите на националния отбор, защото е много важно тези деца да имат достоен пример. Сигурна съм, че скоро и Благоевград ще има своите златни момичета. Желая успех, много сили, хъс. И нека тази красота продължава да блести в Благоевград. На добър час!“, каза в част от словото си заместник- кметът.   
Лидия Стоянова, председател на клуба по художествена гимнастика „Пирин“,  връчи плакет с благодарност на  кмета на община Благоевград д-р Камбитов, благодарение на когото КХГ „Пирин“ бе основан.  Малко след официалното откриване заместник- кметът Христина Шопова връчи и първите отличия на част от участниците. 

В турнира участват над 300 деца от 16 клуба, които днес и утре ще покажат талант и съвършенство.
Първият турнир „Купите на Кмета на община Благоевград“ се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и Българската федерация по художествена гимнастика.
Състезанието продължава и утре /неделя/, когато ще бъде финалът и награждаването на победителите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета