Дупнишкият театър се готви за премиера - blagoevgrad.utre.bg

Дупнишкият театър се готви за премиера

15 октомври 2017, 19:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДТ "Н.Коканова" - Дупница

    "Г-н Ганьо Балкански" отново тръгва из Европа и САЩ

Представят "Както казват французите" от Христо Бойчев

Дупнишкият театър "Невана Коканова" не е спирал да играе нито през лятото, нито през ранната есен, заяви за Blagoevgrad.utre.bg директорът Светослав Пеев. Трупата се готви усилено за премиерата на "Както казват французите" от Христо Бойчев. Тя е насочена най-вече към младите театрални зрители, а поръчката за тази постановка е от Общината, която иска колкото се може повече деца да усетят магията на театъра, а не да се влияят от улицата. Пиесата не много известна, но в спектакъла има много песни и танци. С нея ще открият театралния сезон официално, специално за Празника на града.

Освен тази пиеса дупнишкият театър продължава да играе и доказалите се стари постановки - двете пиеси на Рей Куни и "Г-н Ганьо Балкански", който след 110-тото си представление отново тръгва  из Европа в края на ноември, а след това и в САЩ - Сан Франциско, Лос Анделис - изобщо ще обходят западното крайбрежие - там, където има българи.

Театърът възстановява и спектакъла "Големанов" на Ст.Л.Костов. Според директора Св. Пеев интересът към постановката продължава да бъде голям и вече имат много заявки за участия и гостувания с нея.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета