"Големанов" ще властва в Дупница - blagoevgrad.utre.bg

"Големанов" ще властва в Дупница

20 октомври 2017, 09:40 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДТ "Н.Коканова" - Дупница

    Вход свободен

Спектакълът на Общинския драматичен театър "Невена Коканова" ще се играе от 19.00 ч.

По случай празника на град Дупница -19 октомври, Община Дупница кани на спектакъла "Големанов" на Общинския драматичен театър "Невена Коканова" - Дупница днес от 19.00 ч.

Вход свободен!

Текст на Ст. Л. Костов и сценичен вариант на Стефан Цанев.
Постановка Светослав Пеев, музика Юри Ступел, художник Георги Славков.
В постановката участват синът на Калата - Ивайло Калоянчев, Латинка Петрова, Славчо Пеев, Ивайло Захариев, Люба Пашова, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Иванов, Виктория Янева, Снежана Малковска, Василка Сумева, Мария Миради и Петя Хаздай.

Не случайно след Бай Ганьо Големанов е най-популярният български драматургичен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Ивайло Калоянчев успешно върви по стъпките на баща си. След като блестящо се превъплъти в Бай Ганьо и покори родна, европейска и американска сцена, сега се впуска в ново предизвикателство в ролята на Големанов. Компания му правят и царете на комедията Светослав Пеев и Веселин Цанев, както и младата звезда Ивайло Захариев заедно с още десетина актьори.
Големанов мечтае: "Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Власт... чест... слава! Министър Големанов! Най-високото стъпало, на върха, по-нагоре - небе!".
Той е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло. Той е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Той е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже.
Стефан Цанев блестящо е адаптирал комедията на Ст. Л. Костов, като й придава прочит, който е по-различен от останалите, но също толкова актуален, както в наши дни...Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета