Избрани Новини

Н. Нанков: Между 50 и 60 милиона лева отиват за ремонт на общински пътища

Няма предвидени нови финанси за саниране, МРРБ ще работи с отпуснатите средства до сега

Устойчив и самофинансиращ се бюджет е цел на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това съобщи за БНР министър Николай Нанков. „Бюджетът е един, въпросът е във всеки сектор да се генерира достатъчен ресурс, който по някакъв начина да го направи самофинансиращ се и устойчив. Такъв ще стане пътният с тол таксите, с ВиК-то ще си имаме проблеми още дълги години, докато не осъзнаем, че наистина нуждите са огромни“, поясни министърът.

"Между 50 и 60 милиона лева от събраните приходи от тол таксите биха могли да отидат за ремонт на общински пътища", каза още Нанков: „Бихме могили, а и с колегите от АПИ сме го коментирали, но веднага се пораждат въпросите, че това не е справедливо – т.е. генерираме ресурс и облагаме българските граждани за преминаване през републикански пътища, а ги даваме за общински. Не е справедливо, иначе имат нужда“, допълни той.

На въпрос в кои сектори от дейностите в МРРБ има повече заложени средства, министърът отговори: „За нищо няма да има повече. 18 милиона са ни увеличени приходите. На база на анализ от предишните години сме залагали явно по-минимални нива на приходите от приходните агенции. Събираме повече, отколкото залагаме“.

Нови пари за саниране не се предвиждат. Работи се с отпуснатите преди средства, в размер на 2 милиарда лева. Подготвя се нова жилищна стратегия, но министър Нанков не пожела да съобщи подробности по нея.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов