Избрани Новини

Събраха красотата на Неврокопския край в изложбата "Докосване“

Показват картини на едни от най-големите съвременни български художници

Най-новият петзвезден хотелски комплекс в Неврокопския край - Uva Nestum Wine & SPA, събра ценители и приятели на съвременното българско художествено изкуство. Причината е откритата изложба на картини на едни от най-големите съвременни български художници. „Докосване“ събира под един покрив творби на акад. Светлин Русев, Дарина Христова, проф. Десислава Минчева, Захари Каменов, Милко Божков, Росен Кръстев и Стоян Цанев. Куратор на изложбата е Иво Масларски.
Поводът за изложбата „Докосване“ е 105 години от Освобождението на Неврокопския край и празниците на град Гоце Делчев. Картините гостуват в Гоце Делчев и могат да се видят безплатно в Uva Nestum Wine & SPA от всички жители и гости на града от 20 октомври до 20 ноември 2017 г., въпреки че по-голямата част от картините бяха изкупени още през първия ден на изложбата.
В изложбата „Докосване“ майсторите на четката излагат освен свои картини, които са вдъхновени от красотите и историята на Неврокопския край, и свои художествени творби на други теми. Всички автори на платната присъстваха на откриването на изложбата, а акад. Светлин Русев произнесе тържествено слово по време на официалното събитие и поздрави гоцеделчевци за празника им. На откриването присъстваха още представители на местната власт и региона, видни общественици от Гоце Делчев, бизнесмени, хора на изкуството от Неврокопския край.
„Гоцеделчевци винаги сме имали отношение към културата, към изкуството и за мен е чест да подаря за празника на града на своите съграждани възможността да се докоснат до картини на едни от най- добрите съвременни български художници, събрани на едно място“, сподели при откриването на изложбата Иван Биларев, собственик на Uva Nestum Wine & SPA и вдъхновител на идеята за изложбата.
Uva Nestum Wine & SPA бе открит официално през юни 2016 г. и за 1 година се превърна както в притегателен център на региона за винен, спа и кулинарен туризъм, така и във фактор в културния живот на Гоце Делчев и региона чрез множество инициативи в подкрепа на традиционното и съвременно изкуство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов