Избрани Новини

Общинският съвет за намаляване на риска от бедствия заседава днес

Бяха обсъдени основните функции на новата структура

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри първото редовно заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия и аварии. В него участие взеха още инж.Емилия Тунева, заместник-кмет по строителство и сигурност, Любен Терзийски - главен специалист ОМП, представители на институции и фирми на територията на общината, които имат отношение към превенцията на бедствията. В рамките на срещата бяха обсъдени основните функции на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия.
Съветът е постоянно действащ орган към кмета на общината за подпомагане изпълнението на дейностите за превенция на рисковете при бедствия. Той се председателства и представлява от кмета на общината. В състава му влизат заместник-кметовете и главният архитект на общината, председателят на Общинския съвет, кметовете и кметските наместници, ръководители на структурите за спешно реагиране, юридически лица, включително юридически лица с нестопанска цел и други, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.
Задълженията на Съвета са да разработва и координира изпълнението на Общинската програма за намаляване на риска от бедствия, да разработва, разглежда и актуализира Общинския план за защита при бедствия, да прави преглед и изготвя годишен доклад до Съвета за състоянието на защитата при бедствия на територията на общината. Информацията за дейността на Съвета ще се публикува на електронната страница на общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов