Избрани Новини

Втори ден "Малешево пее и танцува" в Микрево

Продължава традиционният Международен фолклорен фестивал

Втори ден песни огласят Микрево, танци разтърсват сцената, усмивки огряват площада на с.Микрево, община Струмяни.

Фолклорът отново събра любители, ценители и професионалисти да се надпяват и надиграват, за да премерят сили и покажат кой какво може, за да се насладят на богатството на българския фолклор и да се потопят в невероятната атмосфера на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува"- Микрево 2017.

И тази година групи и ансамбли от многоликите краища на България - от областите Добрич, Варна, Разград, Русе, Плевен, Ловеч, Хасково и Бургас - и тези от по-близо дори, разцъфнаха в пъстра поляна ведно с артистите от съседните нам държави Македония, Сърбия, Гърция и по-далечните и не толкоз познати Босна и Херцеговина, Чехия, Полша и много други.

В конкурсната програма участват над 270 регистрирани творчески единици - индивидуални изпълнители, състави, ансамбли и групи, включващи над 3 500 участника. Изпълненията на участниците се оценяват от жури съобразно категорията и възрастовата групау в която попадат.

Тази вечер гостува Националният ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев.

Фестивалът продължава и утре.

Огромният подарък за всички гости преди кулминацията с връчването на наградите ще бъде спектакълът "Осмото чудо" на Национален фолклорен ансамбъл "Българе", който започва в неделя(22.10.2017) от 18.30 часа след приключване на конкурсната програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов