Избрани Новини

В Благоевград започва състезание по планинско колоездене

Трасето обхваща района на парк "Бачиново“ и землището на селата Делвино и Дъбрава

Община Благоевград, съвместно с „ЛФФ Ендуро Благоевград“ организират състезание по планинско колоездене.  Надпреварата започва днес от 9:30 часа и ще продължи в неделя /22.10.2017/. Трасето, по което ще се провежда планинското колоездене, обхваща  района на парк  „Бачиново“ и землището на селата Делвино и Дъбрава. 
Първият ден от планинското състезание ще започне с регистрация от 9:30 часа и ще продължи със свободни тренировки по етапите. В 18:30 часа  ще бъде дадена техническа конференция. В неделя от 9:30 часа започва надпреварата, която се очаква  да приключи около 16:00 часа. Веднага след това ще бъде церемонията по награждаване на победителите.
Спортната инициатива ще се проведе в четири състезателни етапа.  Първият етап е в посока село Дъбрава - изкачване.  Два спускащи етапа тръгват от района на язовира над село Дъбрава в посока парк „Бачиново“ и два, които ще тръгнат от района на село Делвино и връх Ореляк, в посока базата на ЮЗУ „Неофит Рилски“.   Старт-финалната зона ще бъде разположена около Пъмп-трак  „Бачиново“.
Това  е шестият,  последен, кръг от българските ендуро еерии. С него официално ще бъде закрит състезателният сезон по колоездене в България.  Във велодисциплината, която е част от финалния кръг, участие ще вземат 100 състезатели на възраст между 16 и 55 години.
Планинското колоездене е един сравнително нов спорт за България, който печели все повече почитатели. В родината на този спорт -  САЩ, той се практикува от години.  Неговото начало е през 70-те години на ХХ век в Калифорния, където се появяват ентусиасти, които преправят колелата си, като им слагат дебели гуми и други  подобрения , за да могат да се спускат с тях по склоновете на планините.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)