Избрани Новини

В Петрич ще има киносалон

Общинските съветници оставиха без промяна промилите за такса смет

След продължителни дебати общинските съветниците решиха в Петрич да има киносалон, предаде местното Радио Белла. По предложение на кмета Димитър Бръчков то ще е в малкия салон на читалище „Братя Миладинови 1914”, а наемателят ще се определи след публичен конкурс. Идеята на кмета бе подкрепена от мнозинството и така петричани ще имат кино в скоро време.

На заседанието общинските съветници оставиха без промяна промилите за такса смет, която плащат хората в града.

С решение от заседанието беше предоставен за безвъзмездно ползване от новосъздадената обединена МБАЛ „Югозападна болница” ООД сградният медицински фонд на петричкия филиал.  Съветниците приеха и предложението да бъде теглен кредит в размер на 590 хил. лв от „ВиК” ЕООД за погасяване на дългове към НАП и ЧЕЗ.  Управителят може да договори заем за още 400 хил. лв „оборотни средства”, които обаче ще се разпределят след изричното съгласуване с комисиите към Общински съвет като принципал на дружеството.

Решено бе да се отпуснат и 5 хил. лв за трансплантацията на бъбрек на Марин Сидеров от Петрич. Допълнително се пренасочват 30 хил. лв от издръжката на Общинския съвет към перо отпускане на помощи на нуждаещи се граждани.

По време на заседанието стана ясно, че се подготвят стачни действия от страна на наематели на площи, върху които има обекти в района на гробищния парк и същите трябва да се премахнат. Според инвестиционното намерение на Община Петрич там следва да се изгради паркинг, тъй като градът е от малкото без такъв в района на гробището.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов