Избрани Новини

Психотерапевти изнесоха лекция пред студенти от ЮЗУ

Темата бе "Транзакционният анализ: теория за личността и психотерапевтичен метод“

Милена Манова - психотерапевт и председател на Управителния съвет на Българската асоциация по транзакционен анализ и Сезгин Бекир - психотерапевт и главен секретар на Българската асоциация по транзакционен анализ гостуваха в Югозападния университет „Неофит Рилски“ по покана на Катедрата по психология и Студентския съвет. Те представиха пред студенти от специалност „Психология“ лекция на тема  „Транзакционният анализ: теория за личността и психотерапевтичен метод“.
„Човек вижда според това, което е в сърцето му. В живота има всичко – и добро, и зло“, с тези думи започна обръщението си към студентите психотерапевтът Милена Манова. Срещата продължи с разясняване на историята, същността и основните принципи на транзакционния анализ.
Лекцията бе част от поредицата прояви, които катедрата организира, за да запознае младите психолози с различните терапевтични методи и да ги подготви за бъдеща успешна реализация. Следващите методи, с които студентите ще се запознаят, са арт терапия и позитивна психотерапия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов