Избрани Новини

Прокуратурата в Серес обвини 30 гръцки земеделци за блокадата на Кулата

Делото бе образувано по жалба на младия петрички адвокат Борис Харизанов

Районният съд в Серес повдигна обвинения на 30 гръцки фермери, блокирали за повече от месец българо-гръцката граница при Кулата през януари 2016 година, предаде Дарик. Делото бе образувано по жалба на младия петрички адвокат Борис Харизанов, който на 16 февруари миналата година внесе жалба срещу действията на земеделците, които струпаха трактори и друга техника на граничния пункт и възпрепятстваха свободното движение на автомобили.
Преди дни съдът в Серес даде ход на делото. Земеделците ще бъдат съдени за злоумишлени действия, които ограничиха правата на гражданите за свободно придвижване в европейската общност.
„Доскоро обмислях сериозно и друго развитие на нещата – да оттегля своята жалба, защото се надявах, че фермерите са си взели поука от тези действия и осъзнават какво са причинили на хиляди хора. Но на първото заседание видях агресия и недоволство, че аз съм решен да си търся правата. Това ме разколеба и вече съм категоричен, че ще изведа това дело докрай”, коментира адвокат Борис Харизанов.
Той изрази надежда, че прокуратурата в Серес ще успее да докаже вината на земеделците, тъй като има множество материали и доказателства за това.
„Дълбоко съм убеден, че справедливостта трябва да възтържествува и многоуважаемият съд ще наложи справедливи присъди, тъй като няколко фермери си позволиха да разиграват цяла Европа, а цената на тяхната блокада бе платена от бизнеса", смята петричкият адвокат.
Делото продължава през април догодина.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)