Избрани Новини

В Банско трескаво се готвят за новия сезон

Местата в хотелите и механите вече са заети за времето около Нова година

Още преди първия сняг, в Банско трескаво се готвят за новия сезон, информира Канал3. Освен голяма посещаемост покрай световното по сноуборд, в курорта очакват и ръст на туристи като цяло -  през всички зимни месеци.

Всяка снежинка - стотинка. Това, образно казано, е девизът на курорта. Но още преди да завали, тук се гостят за посрещането на туристите.

В момента с пълна пара текат записвания за зимния сезон, предпочитани пакети са на халборд, тоест закуска и вечеря и на база ол инклузив също по програма на хотела.

Условията са съобразени предимно със скиорите, които са основните туристи през зимата. Всички хотели предлагат безплатно извозване до начална станция на лифта.

Но и в момента туристи има. Идват преди сезона и се възползват от по-ниските цени в хотелите - на места около 30 лева с включена закуска.
Очакванията на бизнеса като цяло са за постъпления от минимум един милион лева годишно, като две трети са от зимния сезон. Според кмета обаче е крайно време хотелиерите да вдигнат цените на услугите си и така да привлекат туристи от по-висок клас.

Още отсега местата в хотелите и механите са заети за времето около Нова година. И тази година резервациите са от българи, румънци и турци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов