Насладете се на "В полите на Витоша" тази вечер - blagoevgrad.utre.bg

Насладете се на "В полите на Витоша" тази вечер

26 октомври 2017, 15:42 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Театърът в Благоевград кани любителите на сценичното изкуство

Днес /26.10.17г./, от 19:00ч. Драматичен театър "Н.Вапцаров" – Благоевград представя на Вашето внимание постановката "В полите на Витоша" по Яворов.
Това ще бъде петото представление на премиерното заглавие, с което театърът откри сезон 2017/2018.
Спектакълът „В полите на Витоша”  е съвременна и модерна интерпретация на една от най-известните любовни истории в България – историята на Пейо Яворов и Мина Тодорова. Той е вълнуващ разказ за силната любов и обстоятелствата, които застават на пътя й.
 „За моята любов стига и това, че ти живееш...“

Режисьорът Маргарита Мачева стартира репетиции за представлението през месец юни, а това е нейният втори проект на сцената на благоевградски театър като част от трупата.
Любов. Всепоглъщаща. Силна. Тревожна. Съграждаща само като разрушава. Възможна само като невъзможна. Аз съм тук. А ти си там. Далече. Ако се извърна настрана, не мога да си представя и как изглеждаш. Аз те извиквам във въображението си. Аз те питам. Отгадавам. И погледът ми никога не може да те обхване. Аз не знам защо те обичам. Но те обичам. Всяка моя стъпка е към теб. Душите ни трепнаха и се устремиха една към друга. И вече ти живееш там – във въображението ми, в мечтите ми, в мислите ми. Там, където ти си Бог. Там, където душата ми е твоя. Там, където си това, което мисля за теб... Това което искам да бъдеш ...

Сценичен вариант и постановка Маргарита Мачева
Сценография Василена Ялъмова
Участват: Аделина Томова, Кънчо Кънев, Георги Манев, Лили Сучева,
Стефан Попов, Теодор Куков, Лъчезар Кацарски, Албена Чобанова

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета