Отпуснаха 350 000 лева за ОФК "Пирин“ - blagoevgrad.utre.bg

Отпуснаха 350 000 лева за ОФК "Пирин“

27 октомври 2017, 20:45 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Решението бе взето на редовно заседание на Общинския съвет

По предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще бъдат отпуснати 350 000 лева за ОФК „Пирин“. Решението бе взето на редовно заседание на Общински съвет - Благоевград. Средствата са от общинския бюджет и се пренасочват от други местни дейности.
„Ако ние не финансираме клуба сега, означава, че се връщаме  на изходна точка и отиваме в „А“ областна група, заради неизпълнение на правилата на БФС. Имаме неплатени задължения. Община Благоевград дава 650 хил. лева от бюджета за клуба, 280 хил. лева от телевизионни права, имаме спонсорство около 900 000 лева, но те не са достатъчни.
Ако погледнем по-мащабно – отхвърляйки варианта за дофинсиране, ние губим инвестициите, направени през последните 5-6 години, говорим за 7-8 млн. лева“, коментира кметът Камбитов. Той подчерта, че Община Благоевград не може да се справи без основен спонсор. „Следващата година ще се съобразим с наличните средства и, ако се наложи, ще участваме в „Б“ група. Кметът Камбитов коментира, че към момента Детско-юношеската школа е на високо ниво.
Интересен е фактът, че сред съветниците, неподкрепили предложението за финансова помощ на ОФК „Пирин“, са Владимир Елезов и Кирил Ваклинов.
ОФК „Пирин” е дългогодишен участник в българския професионален футбол, създал много футболни таланти в национален и световен мащаб.
Детско-юношеската школа на „Пирин“ се смята за една от най-качествените и най-продуктивните в България. Редица от големите български футболисти са започнали професионалния си път именно от отбора „Пирин“. В момента ОФК „Пирин” Благоевград се състезава в елитната Първа лига на България за сезон 2017-2018 година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета