Благоевград е домакин на Международен турнир по спортна гимнастика - blagoevgrad.utre.bg

Благоевград е домакин на Международен турнир по спортна гимнастика

28 октомври 2017, 08:18 | blagoevgrаdutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Започва в 9 часа

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Събитието ще се проведе в зала "Скаптопара“

Благоевград е домакин на XIV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“. Събитието ще се проведе днес в зала „Скаптопара“. Началото на състезанията ще бъде в 9:00 часа, а около 12:00 часа ще бъде официалното откриване.
Участие в тазгодишната надпревара ще вземат 230 гимнастици от България и света. В Благоевград се очаква да пристигнат представители  от Англия, Гърция, Сърбия, Кипър, Македония.
Международният турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ се провежда от 2003 година. Това е състезание, което се посещава от най-добрите гимнастически клубове от страната и чужбина.
Към момента в клуба тренират над 80 деца на възраст между 3 и 16 години. 13 от тях представляват силен интерес за националния отбор по спортна гимнастика.
Целта на ГК “Любчо Солачки” е Благоевград да стане сред водещите центрове в тази спортна дисциплина, да създаде добри и качествени условия за децата от града да спортуват и популяризират гимнастиката и да даде пример, който да последват и останалите по-малки градове от Благоевградска област, създавайки подобни спортни школи.Коментари (1)

Потребител
Пламен
А така ,пълнете хотелчетата на Мама кажа и псевдовойводата Васев - жадни за пари и власт.Акж нема такива прояви, франкофолита и детски турнирчета, кой ще им стъпи в скъпите хотелчета. Не ги е срам да посегнат на банята тя е на хората, не на васевци и мама кажа!
27 октомври, 15:00 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета