Избрани Новини

Б. Петков: МТСП е предвидил най-много средства за хора с увреждания

Политика

28-10-2017, 09:18

Снимка:

bnt/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

В. Симеонов: Бюджет 2018 е една добре аранжирана пица "Калцоне"

82 млн. лева повече са предвидени в бюджета на министерството

"Факт е, че заплатите в България през последните години растат. Ако ги сравним с европейските, те са ниски, но тенденцията е на повишение", посочи социалният министър Бисер Петков в ефира на БНТ. Големият въпрос, по който се спори, е как ще се разпределя произведеното. Според него всеки един ръст трябва да бъде устойчив, той трябва да е съобразен. "Икономиката все още не произвежда достатъчно, за да се почувства този ръст", изтъкна Петков.

"В бюджета на Министерството на труда и социалната политика най-голямо е увеличението на разходите за политиките за интеграция на хората с увреждания", подчерта социалният министър.

"82 млн. лева повече са предвидени в бюджета на министерството. С голяма част от тези средства ще се финансира една програма, която за първи път държавата поема нейното финансиране - личните, социалните асистенти, които оказват подкрепа на над 26 хиляди хора с увреждания", каза още той.

"Половината от бюджета на социалното министерство е насочен към политиката за семейства с деца. Предложението е да има по-голям достъп до 560 млн. лева, които са заложени. Търсим ефективно насочване на тези средства", изтъкна Петков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов