Малчугани от България и Македония се учат да пазят природата - blagoevgrad.utre.bg

Малчугани от България и Македония се учат да пазят природата

28 октомври 2017, 16:00 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    www.waste-edu.eu

    Провежда се Зелено училище

В Добринище се провежда Зелено училище за управление на отпадъците "Ние уважаваме живота“

В периода 27 – 29 октомври 2017 г. в Добринище се провежда Зелено училище за управление на отпадъците под надслов „Ние уважаваме живота“, предназначено за ученици от основното образование на трансграничния регион на България и Македония, на възраст от 10 до 15 години.
Събитието се организира като част от дейностите по проект „Трансгранично сътрудничество за опазване на околната среда и по-добро качество на живот - WasteEDU“, който се изпълнява от „Съюз на производителите на екологична енергия – BG“, в партньорство с „Център за климатични промени – Гевгелия“, в рамките на ИНТЕРРЕГ - ИПП Програма за трансгранично сътрудничество България – Македония.
Провеждането на мероприятието е насочено към осигуряване прякото участие на учениците от пограничния регион в практическите дейности на проекта, свързани с опазване на околната среда, както и повишаване на осведомеността и познанията им относно ефективно управление на отпадъците. Инициативата насърчава съвместните усилия в тази насока и възпитаване на екологосъобразно отношение и практики сред младото и подрастващо поколение в региона. 
По време на зеленото училище, участниците ще дискутират въпроси, свързани с управлението на отпадъците, опазването на околната среда и постигане на по-добро качество на живот, използвайки различни интерактивни методи, като презентации, обучителни филми, творчески дейности и дейности сред природата.
Зеленото училище е прекрасна възможност за учениците едновременно за научаване на нови неща, преоткриване и затвърждаване на собствените си способности и талант, развиване на умения, творческо мислене и колективна работа, забавление и създаване на нови приятелства в различна среда от класната стая.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета