Избрани Новини

Нова библиотека откриха в Кюстендил

Намира се в читалище "Братство"

Нова библиотека откри читалище "Братство" в Кюстендил. Тя се нарича "Автограф" и към момента съдържа над 100 книги, дарени от български автори с послания и лични автографи за читалището.

Идеята за създаването на читалищната библиотека е на кюстендилския поет Методи Джонев.

Методи Джонев-поет:
"Така или иначе за съм свързан от малък с читалището и реших да направя едно лично дарение с моите всички 15 авторски книги и изведнъж ми хрумна идеята защо пък да не поканя писатели, поети от Кюстендил и цялата страна."
Иван Андонов:
"Надявам се по този начин да съживим литературния живот в нашия град, да имаме повече срещи с известни личности от българската литература."

В новата читалищна библиотека има интересни издания за всеки вкус и възраст. В нея читателите могат да открият художествена литература, поезия, документалистика. Талантливият кюстендилски писател Калин Василев също дарява две свои заглавия - „Опити за любов и щастие” и „Авангардни безделници “.

Калин Василев - писател:
"Надяваме се тази библиотека, инициативата бързо да се разрасне, тази секция да се умножава, да има все повече книги. Читалището се посещава от много млади хора, преминавайки те да се заинтригуват, ако е възможно и да се запалят по четенето.”

Читалищната библиотека се очаква да бъде обогатена с нови заглавия от всички автори участвали в националния конкурс за поезия „Биньо Иванов“, а и не само. Много автори от страната и чужбина също са проявили интерес да дарят свои книги, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов