Избрани Новини

Гласувайте за секвоите на Юч бунар в конкурса "Дърво с корен“!

Родината на този уникален вид е планината Сиера Невада в Калифорния, САЩ

Тази година Туристическо дружество "Осогово" - Кюстендил участва в конкурса „Дърво с корен“ и  номинира секвоите в местността Юч бунар. Групата секвои са атрактивни, интересни и вековни, каза секретарят на дружеството Силвия Михова.Те са обявени за природна забележителност през 1989 година. Това са  най-старите секвои в България, а възрастта им е над 130 години. Около тях има цяла горичка от млади секвои.
„Уникалното и неповторимото за този район е, че тези секвои могат да се размножават. Семената са жизнеспособни и от тях се получават нови фиданки“, сподели Михова.

Родината на този уникален вид е планината Сиера Невада в Калифорния, САЩ. Секвоите съществуват от времето на динозаврите. Имат дори способността да се самолекуват.

Гласуването във втория етап на конкурса "Дърво с корен 2017" продължава до 31-ви октомври включително. В него участват 10 дървета, предложени от хора и организации. От една електронна поща можете да гласувате само един път на страницата на конкурса. Гласувайте за секвоите на Юч бунар! И елате да се заредите от тяхната енергия и сила!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов