Нощ на театрите ще настъпи и в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Нощ на театрите ще настъпи и в Благоевград

30 октомври 2017, 20:05 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Ще се проведе на 4 и 5 ноември

Тя е част от платформата Европейска нощ на театрите

Драматичен театър „Н.Вапцаров” Благоевград се присъединява към Нощ на театрите 2017, част от платформата Европейска нощ на театрите, която ще се проведе на 4 и 5 ноември /събота и неделя/.
Нощта като понятие крие в себе си тайнственост и трепетно очакване. През нощта хората обичат повече, размишляват повече, мечтаят повече.
ПРОГРАМА:
4 Ноември / събота
ДЕТСКА ПРОГРАМА: „Малка нощ”
11:00 часа до 12:00ч.
Голяма сцена
Вход – 5 лева – дете и придружител 
/специална цена за Нощ на театрите/
"КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА"
от Димитър Жеков
постановка и сценографска идея Жанет Керанова
музика Петър Радевски
хореография Пламена Моралиева
Участват:
Божана Косева
Илия Павлевчев
Пепа Манева
Александър Митев
Истинската красота не е онова, което виждаме с очите си, а нещо много по-дълбоко, скрито в човешката душа – късче любов. Бел успя да види душата на Звяра, защото не физическата, а благородната, състрадателната и красива душа се противопоставя на злото и го побеждава. А страшното зло – това е човешкото бездушие, което понякога прави хората по-лоши и от зверове.
12:00ч. до 13:30ч.
Сцени, гримьорни, ателиета и други пространства
Вход свободен
„ОТВОРЕНИ ВРАТИ” /разходка зад кулисите/
*Разходката започва от Голяма сцена
18:00ч. до 19:00ч.
Фоайе №2
Вход свободен
Представяне на авторска фотоизложба на Тошка Катева
„Те не са забравени”
*Фотоизложбата съдържа биографични материали за актрисите Олга Кирчева, Ирина Тасева, Таня Масалитинова, Луна Давидова, Лиляна Шопова.
19:00 часа
Камерна сцена
Вход свободен
„Пет вечери”
от Александър Володин
Режисьор: Катерина Велчева
Участват:Михаела Заимова, Анастас Жайгаров, Таня Янчева, Никола Костадинов
“Няма нищо по-убийствено от това да обичаш от все сърце, макар и да съзнаваш, че другият не го заслужава, и колкото и да се опитваш, да не можеш да го забравиш.”
Интересното при джаз музиката е, че всеки инструмент има своя собствена партитура, т.е. всеки свири различно от другия, но сливайки се в едно, инструментите сякаш засвирват в синхрон и ето го – джазът. Такива са и нашите герои – всеки един от тях има свой собствен ярък и изявен характер, но всъщност не могат един без друг. Когато са заедно те са пълноценни, допълват се и се получава онази хармония, за която всеки мечтае.
Дали е възможно животът ви да се преобърне в рамките на пет вечери?
Убедете се сами...
5 Ноември/ неделя
19:00 часа до 20:30ч.
Голяма сцена
Вход – 6 лева /специална цена за Нощ на театрите/
„В полите на Витоша”
по П.К.Яворов
сценичен вариант и постановка Маргарита Мачева
сценография Василена Ялъмова
Участват:
Аделина Томова, Кънчо Кънев, Георги Манев, Лили Сучева, Стефан Попов, Теодор Куков, Лъчезар Кацарски, Албена Чобанова
„За моята любов стига и това, че ти живееш...“
Любов. Всепоглъщаща. Силна. Тревожна. Съграждаща само като разрушаваща. Възможна само като невъзможна. Аз съм тук. А ти си там. Далече. Ако се извърна настрана, не мога да си представя и как изглеждаш. Аз те извиквам във въображението си. Аз те питам. Отгадавам. И погледът ми никога не може да те обхване. Аз не знам защо те обичам. Но те обичам. Всяка моя стъпка е към теб. Душите ни трепнаха и се устремиха една към друга. И вече ти живееш там – във въображението ми, в мечтите ми, в мислите ми. Там, където ти си Бог. Там, където душата ми е твоя. Там, където си това, което мисля за теб... Това което искам да бъдеш ...
21:00 часа
Камерна сцена
Вход 7 лева /специална цена за Нощ на театрите/
Гостува Сдружение „Гестус"
"Тук... на края на света"
от Александър Сергеев (Алекс фон Бьорклунд)
Режисьор Александър Галперин
Сценография и костюми: Аксиния Петрова
Участват:
Илона Господинова
Иван Тодоров
Игор Дамянов
Симеон Тодоров
Александър Сергеев ползващ ексцентричния псевдоним Алекс фон Бьорклунд, все още не е познат на българския зрител и нашият съвместен проект ще е първият му опит да стъпи на българска сцена.
„Тук... на края на света“ надхвърля рамките на „националното“ и „специфичното“ и търси своята общочовешка природа. В забързания, заслепен и почти озверял от стремителното си развитие свят - бездушието, отчуждението и самотата се превръщат в неразделна част от живота ни. Сблъсъкът между потребността на човека да бъде щастлив и невъзможността това да се случи е конфликт, който занимава човечеството , от както свят светува. „Тук... на края на света“ ни кани на много странно място - на края на света. А може би това място не ни е чак толкова непознато? Може би всеки по един или друг начин мислейки за живота си, достига до него, ако не буквално в преносен смисъл. Или пък не ние стигаме, а краят сам ни застига. Къде да търсим спасение? А, ако вече е късно? Естествено, животът е нещо изключително, както казва един от героите – „Чудо голямо“ .Той винаги е по-силен от нас, и винаги ни оставя шанс за оцеляване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета