Връчват наградите "Фалконе" в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Връчват наградите "Фалконе" в Благоевград

31 октомври 2017, 08:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Събитието е от 11 часа

50 полицаи и прокурори от страната ще получат наградата

За девета поредна година на официална церемония в Благоевград  ще бъдат връчени наградите за прокурори и полицаи „Джовани Фалконе“. Събитието ще се проведе днес от 11:00 часа в зала „22 септември“. Началото ще бъде  поставено от  емблемата на Пиринския край Ансамбъл „Пирин“.
За наградите специално ще пристигнат Н.Пр. Стефано Балди,  посланик на Италия, Никола Гратери - италиански магистрат, посланикът на Румъния Йон Гъля  и  консулът на Румъния, министри, шефове и представители на ГДБОП, Специализираната прокуратура, прокурори и съдии от цялата страна.
Общо  50 полицаи  и прокурори ще получат наградата, която носи името на италианския магистрат „Джовани Фалконе“.
Целта на конкурса е да бъдат подпомогнати усилията на магистратите  и полицаите, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви.
Джовани Фалконе  е италиански прокурор и известен борец срещу мафията в Сицилия. След дълга и забележителна кариера е  убит от сицилианската мафия заедно с жена му и 3 техни телохранители на магистралата край град Капачи през 1992 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета