Започва дело срещу побойничка от Гоце Делчев, ритала полицаи - blagoevgrad.utre.bg

Започва дело срещу побойничка от Гоце Делчев, ритала полицаи

31 октомври 2017, 14:35 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    pixabay.com

Жената проявила агресия спрямо служителите на реда

Районна прокуратура – Гоце Делчев предаде на съд Геновева К. по обвинение за извършени от нея непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и съпротива срещу полицейски служители – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. чл. 325, ал. 1 от НК.

За 8.11.2016 г., на основание подадено заявление до кмета на Община Гоце Делчев, било насрочено извършване на трасиране на границите на недвижим имот в града и даване на строителна линия и ниво на строежа на разрешена ограда. Повод за това станали спорове между собствениците на двата съседни имота – от една страна представителите на „Б.М. – С.“ ООД и от друга – съпругът на обвиняемата К.

На дружеството било издадено разрешение за строеж, след което били предприети действия по разчистването на имота и направен изкоп за издигане на ограда. Съседите не били съгласни с това, тъй като смятали, че по този начин се отнема от площта на техния имот около 10 кв. м.

В деня на извършването на трасирането, освен съответните специалисти, с оглед избягване на евентуален конфликт между съседите, на място присъствали и полицейски служители.

Обвиняемата Геновева К. била твърдо решена да не допусне пристигналите на място общински служители и геодезисти да изпълнят задълженията си. Със стол в ръцете тя влязла в изкопа и седнала в него. Жената всячески се опитвала да попречи на извършването на трасирането на имота – гонела присъстващите специалисти, спорела с тях, не изпълнила разпореждането на полицаите да се отдръпне, съпротивлявала се на отвеждането й от изкопа, направила опит да счупи измервателен уред. Обвиняемата започнала да рита служителя на реда и да отправя ругатни. Въпреки многократни увещания, в това число и от съпруга й, близо час тя не преставала да блъска и да обижда. Няколко пъти Геновева К. се хвърляла по лице в калта, категорично отказвала да стане, симулирала здравословни проблеми и демонстрирала пренебрежение към органите на реда.

В крайна сметка, с поведението си К. не позволила да бъде извършено трасирането на имота на собствениците на съседния имот.

За извършените от нея непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу служителите на РУ на МВР – гр. Гоце Делчев, обвиняемата Геновева К. е предадена на съд, като предстои насрочване на делото.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета