Избрани Новини

Сандански отдаде почит на народните будители

Венци и цветя поставиха пред паметника на Васил Левски

Община Сандански днес отдаде почит на народните будители, духовници, книжовници и строители на съвременна България. Княз Борис I, цар Симеон Велики, Паисий, Патриарх Евтимий Търновски, Наум, Йоан Екзарх, Черноризец Храбър, Неофит Бозвели, Васил Левски, Любен Каравелов, Хаджи Димитър са само част от олтара на будителите, които свързваме с днешния празник.

С думите: „Първи ноември е денят, в който България се прекланя пред великия благослов на своите будители. Пред ония нейни синове, които изковаха от словото най-мощното оръжие и превърнаха спомена от славното минало на Отечеството в идеал и съдба“, кметът на община Сандански- Кирил Котев почете днешния празник.

Председателят на клуба на учителите-пенсионери Татяна Мекушина също поздрави всички с пожелание да не стихва да „гори“ българщината.

Българщината, че не стихва да „гори“, а трепти чрез нашите деца, доказаха прекрасните изпълнения на децата от ДГ „Здравец“ и ДГ „Радост“.

Венци и цветя днес пред паметника на духовника, водача, просветителя и будителя Левски, поднесоха кметът на община Сандански – Кирил Котев, Клубът на учителите-пенсионери, НЧ „Отец Паисий 1919“, детски и учебни заведения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов