Избрани Новини

Даниела Савеклиева бе на двудневно посещение в Гърция

То бе в качеството й на председател на Групата за приятелство България - Гърция

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевград Даниела Савеклиева бе на двудневно посещение в Гърция в качеството й на председател на Групата за приятелство България – Гърция. Визитата бе по покана на председателя на Комисията по отбрана и външни работи на гръцкия парламент Костас Дузинас.

„Водеща тема по време на срещите с колегите ни от гръцкия парламент бе предстоящото българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Коментирахме още, че като акцент ще поставим ускоряване на процеса за присъединяването на страните от Западните Балкани към ЕС, сигурността и миграцията, кохезионната политика, Дунавската стратегия и сътрудничеството в Черноморския регион”, каза Даниела Савеклиева.

В рамките на визитата българските парламентаристи разговаряха с членове на Групата за приятелство Гърция - България, както и с представители на Комисията по европейски въпроси. Председателят на гръцкия парламент Николаос Вуцис, който заяви, че Българското председателство не трябва да се формализира, а да изведе на преден план Балканския регион, както и проблемите на задълбочаващото се социалното неравенство в Европа. Той благодари за положените усилия за все по-интензивни връзки между държавните институции, бизнеса и гражданите на двете страни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов