Избрани Новини

ГЕРБ - Кресна се обявява против искано от общинското ВиК увеличение на цената на водата

Намира предложението за неприемливо и се обявява категорично против подобни мерки

Общинските съветници от ГЕРБ в Кресна няма да подкрепят исканото от общината увеличение на цената на водата. „На 3 ноември, петък, на редовна сесия на Общинския съвет предстои да бъде гласувано предложение, внесено от управителя на ВиК - Кресна Йордан Лазаров, за увеличение на цените за питейна и канализационна вода с 50%. Общинската структура на ГЕРБ в община Кресна намира предложението за неприемливо и се обявява категорично против подобни мерки”, коментира общинският ръководител на партията Валентина Таскова.
Според местното партийно ръководство предложеното увеличение на цените няма всъщност да доведе до решаване на настоящите проблеми, които стоят пред дружеството, а именно – огромни загуби на дебит по трасето и стара, често аварираща водопроводна ВиК система.
„Преди близо година Общински съвет и кметът от БСП Николай Георгиев блокираха създаването на водна асоциация в региона, която щеше да елиминира съществуващите проблеми чрез солидно финансиране. Тогава основният довод за противопоставянето бе, че създаването на асоциацията ще доведе до увеличение на цените на водата с до 30%.  Бе обещано на обществеността, че подобно увеличение на цените няма да бъде допуснато нито тогава, нито в бъдеще”, припомни Таскова.
В свое становище по казуса ГЕРБ - Кресна апелира към съгражданите си да не остават безучастни по този и по бъдещи въпроси, които директно ги касят. „Публичният диалог е един от най-важните инструменти на демокрацията. Местното ръководство на ГЕРБ се разграничава от практиката на определени въпроси да не се дава публичност, особено когато те са в директен конфликт с интересите на гражданите”, се казва още в становището на местната структура.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов