Избрани Новини

Среща "Съединението прави силата" ще се състои в Сапарева баня

Ще има открита дискусия на тема "10 години членство на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС"

По повод предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., Община Сапарева баня и Областна администрация Кюстендил канят на среща с граждани под наслов: "Съединението прави силата". Събитието ще започне от 18:00 ч. и ще се състои в големия салон на НЧ "Просветен лъч - 1905" в град Сапарева баня.
В първия панел на програмата ще се състои открита дискусия на тема "10 години членство на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС".
Втората част на събитието ще протече под формата на културно-развлекателна програма с участието на фолклорни състави от цялата община. Ще се включат ансамбли от НЧ "Народни будители - 1926" - с. Сапарево, от НЧ "Нов живот - 1928" - с. Ресилово, от НЧ "Пробуда - 1923" - с. Овчарци, от НЧ "Просветен лъч - 1915" и НЧ "От извора - 2013".
В програмата участие ще вземат съставите от Клуба на жената и Детската школа по пиано. Зрителите ще имат възможност да се насладят и на атрактивните дървени фигури, представени от твореца Васил Говедарски от с. Овчарци.
В салона на читалището ще бъдат изложени и тематични картини с пейзажи и културно-исторически забележителности, рисувани от местни художници.
В края на събитието, присъстващите ще могат да се насладят на кулинарната изложба от вкусни и разнообразни традиционни български ястия.
Входът е безплатен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов