Избрани Новини

"Тунгуски метеорит" падна в Благоевград (Първи снимки от произшествието)

Туризъм

04-11-2017, 21:08

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Метеоритен дъжд пада довечера

Унищожени са над 100 000 кв. мм гора

"Тунгуски метеорит" удари Благоевград. Картина от катастрофалното събитие се разкрива в див район, в близост до алеята на здравето край градската река. Десетки дървета са пречупени от неизвестен причинител по едно и също време. Всички са наклонени на една страна, което свидетелства, че ударната вълна на неизвестната сила е поразила гората от запад.

Екип на blagoevgrad.utre.bg посети мястото, но както в областта Тунгуска в Сибир, където през 1908 г. ужасен взрив от предполагаем метеорит поваля дървета на площ 2 000 кв. километра, който така и не се намира, така и в Благоевград метеорит все още не е открит.

Все още липсва и официално становище на Община Благоевград за крайно неизясненото събитие, довело до гибелта на десетките дървета. Радиоактивни проби също не са взимани от мястото до този момент. За това пък се е намерил съгражданин, който си е взел няколко кубика дървен материал, съдейки от правилно отрязаните с трион стволове на някои дървета.

Докато причината на опустошителното събитие не бъде открита, съветваме всички, които имат навика да се разхождат в близост до катастрофата, да внимават и да избягват необезопасения район.

За сравнение Ви предлагаме и снимка от миналия век, на която ясно се виждат поражението на "Тунгуския метеорит", също както в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов