Избрани Новини

В Кюстендил откриха още един европейски информационен офис

Той е на евродепутата Искра Михайлова, която е част от Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа

От вчера, 3-ти ноември, в Кюстендил официално функционира още един европейски информационен офис. Той е на евродепутата Искра Михайлова, която е част от Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа и Председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент.

Областният управител на област Кюстендил Виктор Янев уважи тържественото откриване и пожела успех в ползотворната работа на информационния офис с гражданите. Той поднесе символичен подарък заедно с двуезичен каталог на забележителностите на Кюстендилския регион и отправи поздравленията си към евродепутата.

Официален гост на откриването бе и заместник кметът на Община Кюстендил Светослав Василев.

Искра Михайлова бе категорична, че за провеждането на европейските политики в българските региони е необходима координация между институциите, областните и общинските администрации. Тя благодари за сътрудничеството и добрия диалог и увери, че гражданите могат на място да получат актуална информация и обратна връзка за нейната работа и планираните дейности не само в област Кюстендил, а и в Пернишка и Софийска област. В заключение евродепутатът наблегна върху важността да бъдат информирани гражданите за ключовата роля на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година и поясни за някои законодателни предложения относно „енергийния пакет“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов