Избрани Новини

Правят Симитли национален рафтинг център

Мераклиите да се спуснат по бързеите на река Струма се увеличават с всяка изминала година

Община Симитли има амбицията да се превърне в национален рафтинг център, информира kmeta.bg. От години различни клубове за практикуването на екстремния спорт развиват своята дейност в района.

Мераклиите да се спуснат по бързеите на река Струма пък се увеличават с всяка изминала година. Повече са не само нашенците, но и чужденците, които искат да усетят тръпката от опасното пътуване по едно от най-добрите естествени трасета в страната в Кресненското дефиле.

За деца и възрастни рафтингът е незабравимо изживяване и много силна емоция. Много наши фирми организират тиймбилдинг за персонала си с екстремните спускания. Въпреки че пътуването върху буйните води на реката не е никак просто нещо. Но все повече са тези, които искат да разпуснат от ежедневието с екстремния спорт.

Пред тях е естествено трасе с дължина от 13 километра, което се изминава за над два часа.

„Отдавна обмисляме идеята да станем национален рафтинг център. Имаме всички дадености – най-доброто трасе в страната, много възможности за отдих и развлечения след спусканията по бързеите. Ще направим необходимата база, но искаме да сме наясно откъде точно ще минава строящата се автомагистрала „Струма”. Да знаем къде ще са подходите към нея, за да намерим най-доброто място за строителството на рафтинг центъра”, коментира кметът на община Симитли Апостол Апостолов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)