Все по-трудно намират квалифицирани кадри в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Все по-трудно намират квалифицирани кадри в Банско

06 ноември 2017, 09:40 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    Община Банско

Търсят се добри майстори готвачи

Преди началото на активния туристически сезон, зимните ни курорти продължават да набират квалифицирани работници в хотелите и ресторантите. Хотелиери и собственици на заведения в Пампорово и Банско признават, че все по-трудно намират обслужващ персонал.

В Банско също собственици на механи трудно намират персонал, особено се търсят добри майстори готвачи. Заради това местният бизнес е принуден да взима на работа хора от други градове по време на активния зимен сезон.

Лиляна Шукерова - барман: Тука в Банско местен персонал трудно се намира. Които са били на морето,  след това идват и изкарват тука сезона и пак отиват на морето, защото и тук лятото няма толкова работа, колкото зимата.

В зимните ни курорти все пак са оптимисти, че ще приключат с наемането на работници до началото на сезона. А той се очертава да е добър, според ранните записвания на туристите, информира БНТ.Коментари (1)

Потребител
Работодател
Има заведения, където заплатите за готвачи са доста високи (от 1200-2000лв), но за съжаление не се демонстрира никакъв професионализъм. Повечето готвачи(95%) нямат никакво въображение, свикнали са да готвят така както са ги учили, слагат много Пикантина, готвят по модел от [ още... ]
09 ноември, 13:20 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета