Избрани Новини

Йорданка Калистрина сподели своите "Прозрения - полетите на сърцето"

В Банско бе представена третата й стихосбирка

Деня на народните будители библиотека "Ангел Балев" при читалище "Никола Вапцаров-1894" отбеляза с представяне на третата стихосбирка на Йорданка Калистрина "Прозрения - полетите на сърцето".
Авторката принадлежи на словото отдавна - като учител по български език и литература, като носител на много награди в областта на словотворчеството. Тя е първият носител на приза "Будител на годината"за 2012г. Отличието се връчва всяка година на 1 ноември по инициатива на община Банско.Пред аудиторията Миглена Малчова - нейна ученичка, представи творческата й  визитка. Стихове прочетоха присъстващи от различни възрасти - Анелия Чобанова - 7г., Ния Стоицева - 14г., Елена Палазова, Мария Зайкова.
В книгата авторката е събрала срещите си с красивата природа, с изгревите и залезите, вплела е късчета от душата си. Във всеки стих творческите попадения са много - някои от поетичните късове силно зареждат за по-успешен и радостен ден, а други ни настройват в тоналността на носталгията. Родовите корени, Пирин и Банско - това са символите на силата, достойнството и решителността. И хората, силни като планината, която им дава подслон, живот и вечност.Завинаги заедно - хората, градът и планината. Поезията ни дава възможност да проникнем още по-дълбоко във възторжения и оптимистичен поглед към природата и живота, който авторката предава и на нас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов