Избрани Новини

Нова ало измама: Искат пари за евтини дърва

Поредна ало измама тормози възрастните хора

Поредна ало измама тормози възрастни хора, информира БНТ. Оферти за по-евтини дърва подлъгват възрастни хора да дават парите си на престъпниците. Измамите могат да се превентират, смятат специалисти, но е нужно много сериозно участие на полицията. Психопрофилът на жертвата на измамата пък е подбиран много внимателно, обикновено в него попадат хора със слаби социални контакти, обясни в "Денят започва" бившият директор на института по психология на МВР проф. Калин Гайдаров.По-доверчивите и по-ограничени в социални контакти хора обикновено лесно стават жертви на телефонна измама, добави Гайдаров.

Ало измамниците не са просто отделни хора, те са част от организирана престъпна група, те проучват много добре своите жертви.
Проф. Калин Гайдаров: Кампаниите в медиите не са достатъчни, хубаво е, но при престъпност трябва да сме по-взискателни и да търсим сериозна подкрепа от страна на полицията. Има практики, с които да бъде прекъсната дейността на тези групи, тя трябва да се превентира, предварително трябва да се препятства разрастването на тези измами. Това са малки групи от хора и не е толкова лесно да бъдат установени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов