Избрани Новини

Хотелите почти са запълнени за предстоящите празници

Голяма част от тях - в Сапарева баня, Добринище и село Баня, вече са резервирани за Коледа и Нова година

Месец преди едни от най-очакваните зимни празници - Коледа и Нова година - курортите се подготвят за обичайния наплив и от празнуващи българи. Цената на празника зависи от това - дали залагаме на лукса в хотела или по-скоро на компанията.

Цените за нощувка варират от 30 за стая в къща за гости до 200 лева на нощ в спа хотел. Повечето хотели включват в цената - закуски или вечери.

Голяма част от хотелите в Сапарева баня, Добринище и село Баня вече са пълни за коледните и новогодишните празници. Резервациите са направени още в края на лятото. Районът се посещава предимно от български туристи, които предпочитат спокойствието и тишината на по- малките курорти. Хотелите в Сапарева баня предлагат пакети за три дни на цена около 300 лв. на човек, като те включват вечери, закуски и празнична програма в новогодишната нощ. Луксозните хотели в село Баня предлагат пакети за Нова година за три дни, за двама души на цена около 900 лв.

Здравко Галчев, собственик на къща за гости: Ние предлагаме закуска, предлагаме вечеря и има хора, които си приготвят тука храната. По-малко са, но например дойдат с деца и иска те да си приготвят храната. И разрешаваме това нещо.

Елена Шумарева, управител на хотел: Типично салати, домашно производство - свинско или пилешко, вече от предпочитанията на гостите, по малко по-специфичен начин на обработка на поднасяне, за да бъде наистина малко по-празнично.

В Добринище тридневните пакети струват около 870 лв. те включат нощувки, закуски, празнична вечеря и ди джей. Гостите на хотелските комплекси могат да ползват и СПА центовете, които разполагат с минерална вода. Нощувките в къщите за гости в Добринище са значително по- евтини, около 25 лв. Като гостите имат възможност и сами да си приготвят храната. В Добринище през зимните месеци работят и две ски писти, като по- малката е подходяща за начинаещи скиори. Цената за един ден е малко над 30 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов