Избрани Новини

Пиринският будител и писател Емил Измирлиев с грамота от СБП

Той е един от доайените на журналистиката в България

Писателят, родом от Дупница Емил Измирлиев и един от доайените на журналистиката в България бе признат и удостоен с една от най-престижните награди за Деня на Будителите - почетна грамота за принос в българската литературата от Съюза на Българските писатели. СБП удостои с почетна грамота за принос към българската литература Ангел Симеонов, Димитър Томов, Максим Минчев, Емил Измирлиев, Мая Вапцарова, Кети Бозукова, Янко Стойчев, Анжела Димчева, Иван Енчев, Елица Виденова, Мария Николова, Кънчо Великов и Светослав Аврамов.

Писателят Емил Измирлиев коментира пред ПиринПресс, че е поласкан да бъде удостоен с почетна грамота.

„Писателите са тези, които трябва да облекат националната ни история в художествено слово, всеки според перото си", сподели Емил Измирлиев пред ПиринПрес.

Тази награда е поредния диамант в колекцията на писателят. Той бе удостоен и с първа награда в деветия конкурс за хумористичен разказ в Кубрат.

Емил Измирлиев се определя като обикновен български писател, но е бил дългогодишен журналист с над 15 000 материала в повече от 100 издания у нас и в Украйна. В края на 2010 г. издателство „Български писател” пусна на пазара скандалната му книга „Бандитската топлофикация”, в която твърди, че всеки може да се отърве от „робските договори“ и призовава хората да съдят дружеството, ако не искат да ползват услугите му.

„Писателите са съвестта и ума на своето време и затова в духа на възрожденските ни традиции трябва да говорят за важните проблеми на обществото. За съжаление това, което казват в момента, е глас в пустиня, защото у нас действа най-циничната цензура, която е наречена “Всеки има право на мнение”, мнение, за което и законодателната, и изпълнителната, и съдебната власт пет пари не дават. Показателен е печалният факт, че скандалната ми книга “Бандитската топлофикация”, заради която фактически е тази грамота, излезе точно преди 7 години, а все едно днес е излязла – толкова нищо не се е променило в участта на ТРИ милиона българи, ограбвани като за световно от мутрата топлофикация ! А книгата я имат и премиерът Борисов, и главният прокурор Сотир Цацаров, и министърът на правосъдието Цецка Цачева, и опозиционният лидер Корнелия Нинова!“, сподели пред Бойка Атанасова писателят.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)