Кметът Икономов: МОСВ да приключи процедурата по изменение на Плана за управление на НП "Пирин" - blagoevgrad.utre.bg

Кметът Икономов: МОСВ да приключи процедурата по изменение на Плана за управление на НП "Пирин"

13 ноември 2017, 12:00 | blagoevgrаdutre
  • Снимка:
    Община Банско

Приемането на новия план към момента е блокирано от съдебни дела

Днес кметът на Община Банско Георги Икономов внесе в Министерство на околната среда и водите искане за приключване на започнатата през 2013 г. процедура по частично изменение на сега действащия План за управление на Национален парк „Пирин“. Това негово искане е продиктувано от следните мотиви: Първо, да се даде възможност за започване на реалните действия за изграждане на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско. Второ: Това може да се случи само след промяна на сега действащият план за Пирин, който в сегашния си вид забранява изграждане на нови лифтове в Ски-зоната. Трето: Приемането на новия план, който се разработва близо 5 години, към момента е блокирано от съдебни дела, чието окончателно решаване по всяка вероятност ще продължи дълго във времето. Четвърто: Явните атаки срещу построяването на втори кабинков лифт не издържат на никакви разумни доводи и навеждат на мисълта, че става дума за обслужване на чужди интереси.

Воден от тези мотиви, кметът Георги Икономов с официално писмо поиска от министър Нено Димов да приключи вече извървяната процедура по изменение на сега действащия План за управление на Национален парк "Пирин" и да предложи тя да бъде одобрена от Министерски съвет.Коментари (4)

Потребител
Орлича
Вярвам че, кмета на Банско и МОСВ ще намерят вярното решение за бъдещето на Банско, което е немислимо без втори кабинков лифт.
15 ноември, 08:35 ч.
Потребител
Макси
Псевдо-еколозите не се интересуват от прогреса на Банско. Тях ги е грижа само за хонорарчетата, които им плащат да подскачат под лифта.
13 ноември, 19:51 ч.
Потребител
Мартин
Крайно време е да се позволи на българските зимни курорти да се развиват, за да бъдат конкурентно-способни на чуждестранните!
13 ноември, 17:40 ч.
Потребител
Павел
Втората кабинка е най-логичното нещо, което трябва да се случи в Банско.
13 ноември, 17:38 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета