"Пирински звуци" отбеляза 85 години на сцената на Радио Благоевград (снимки) - blagoevgrad.utre.bg

"Пирински звуци" отбеляза 85 години на сцената на Радио Благоевград (снимки)

13 ноември 2017, 14:07 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Читалище "Н.Й. Вапцаров"

 • Снимка:
  Читалище "Н.Й. Вапцаров"

 • Снимка:
  Читалище "Н.Й. Вапцаров"

 • Снимка:
  Читалище "Н.Й. Вапцаров"

Поздравителен адрес дойде от министъра на културата

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград с тържествен концерт бе отбелязана 85-тата годишнина на Представителния китаро-мандолинен оркестър "Пирински звуци" към Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" - Благоевград.
В началото присъстващите в залата гледаха премиерно-документалния филм за диригента на оркестъра, композитора Петьо Кръстев „Завръщане в образа”. Филмът е на БНТ 2 и е реализиран от екип в състав: сценаристи - Румяна Ангелакова и Добрина Грачанлиева, оператор Димитър Балджиев, режисьор Румяна Ангелакова.

Във връзка със значимата годишнина на оркестъра, председателят на Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" - Благоевград Васил Новоселски връчи юбилейна статуетка и цветя на оркестъра. Като член на Върховния съвет на Съюза на народните читалища в България, Васил Новоселски връчи на диригента на оркестъра Петьо Кръстев почетна грамота и медал. Г-н Новоселски награди и всеки от музикантите в юбилейния състав на оркестъра.
Министърът на културата Боил Банов и кметът на Община Благоевград Атанас Камбитов бяха изпратили поздравителни адреси. С вълнение директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка поздрави лично юбилейния оркестър както и партньорите от Народно читалище "Никола Вапцаров", с които вече за седма поредна година се реализира фестивалът "Музика на струните".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета