Кметът на Банско: Tвърдо заставам зад протеста! - blagoevgrad.utre.bg

Кметът на Банско: Tвърдо заставам зад протеста!

13 ноември 2017, 19:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Банско

  Банско на бунт!

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

Той е в подкрепа на изграждането на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско

Кметът на Община Банско застана зад протеста на своите съграждани в искане на втори кабинков лифт в Пирин планина. Ето какво каза той:

Tвърдо заставам зад протеста, организиран днес от моите съграждани в подкрепа на изграждането на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско. Твърдо заставам зад местната общност, която представлявам. Всички ние издигаме искането министър Нено Димов да приключи вече извървяната процедура по изменение на сега действащият План за управление на Национален парк "Пирин" и да предложи тя да бъде одобрена от Министерски съвет. Всички ние издигаме искането да бъде извървяна една законово регламентирана процедура докрай. Просто за да ни се даде възможността да се развиваме в съответствие с изискванията на нашето време, и преди всичко в съответствие с българското законодателство.
За да дадем ход на нашите искания, днес, в Министерство на околната среда и водите внесох искане за приключване на започнатата през 2013 г. процедура по частично изменение на сега действащият План за Управление на Национален парк „Пирин“. Това искане е продиктувано от следните мотиви: Първо, да се даде възможност за започване на реалните действия за изграждане на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско; Второ: Това може да се случи само след промяна на сега действащият план за Пирин, който в сегашния си вид забранява изграждане на нови лифтове в Ски-зоната; Трето: Приемането на новия план, който се разработва близо 5 години, към момента е блокирано от съдебни дела, чието окончателно решаване по всяка вероятност ще продължи дълго във времето; Четвърто: Явните атаки срещу построяването на втори кабинков лифт не издържат на никакви разумни доводи и навеждат на мисълта, че става дума за обслужване на чужди интереси!Коментари (8)

Потребител
Додо
Този протест е съвсем очакван. Заради зелените кретени Банско не може да се развива нормално.
17 ноември, 19:09 ч.
Потребител
Боримечо
Във всички големи ски курорти има изградени по няколко кабинкови лифта, дори отделни курорти се свързват един с друг по този начин и това не нарушава природния баланс. Доказано е, че това е най-екологичният начин за транспорт в планината. Но зелените талибани от години протестират, защото им плащат да саботират развитието на българския зимен туризъм.
14 ноември, 23:43 ч.
Потребител
Павел
Дано се решат проблемите около втория лифт и такъв се появи час по-скоро.
14 ноември, 17:52 ч.
Потребител
Иванов
Да сложим заедно край на зеления рекет!
14 ноември, 17:11 ч.
Потребител
Иван
Крайно време е да се изгради втори лифт на Банско, който да позволи на хилядите желаещи да ходят на ски там!
14 ноември, 14:25 ч.
Потребител
Julliana
Тепърва ще има протестиращи на темата и мислч е ясно какво иска обществеността, толкова много хора, застават зад кмета, а срещу тях трима представящи се за еколози..
14 ноември, 13:26 ч.
Потребител
Чавдар
и аз като кмета твърдо заставам зад този протест. дано не се откажат докато не бъде изпълнено искането за втори лифт. и дано от правителството най-накрая осъзнаят, че има крещяща нужда
14 ноември, 12:14 ч.
Потребител
Баце
Е не бе! Човекът се бори за града си много ясно!
14 ноември, 11:12 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета