Избрани Новини

Кметът на Банско: Tвърдо заставам зад протеста!

Той е в подкрепа на изграждането на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско

Кметът на Община Банско застана зад протеста на своите съграждани в искане на втори кабинков лифт в Пирин планина. Ето какво каза той:

Tвърдо заставам зад протеста, организиран днес от моите съграждани в подкрепа на изграждането на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско. Твърдо заставам зад местната общност, която представлявам. Всички ние издигаме искането министър Нено Димов да приключи вече извървяната процедура по изменение на сега действащият План за управление на Национален парк "Пирин" и да предложи тя да бъде одобрена от Министерски съвет. Всички ние издигаме искането да бъде извървяна една законово регламентирана процедура докрай. Просто за да ни се даде възможността да се развиваме в съответствие с изискванията на нашето време, и преди всичко в съответствие с българското законодателство.
За да дадем ход на нашите искания, днес, в Министерство на околната среда и водите внесох искане за приключване на започнатата през 2013 г. процедура по частично изменение на сега действащият План за Управление на Национален парк „Пирин“. Това искане е продиктувано от следните мотиви: Първо, да се даде възможност за започване на реалните действия за изграждане на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско; Второ: Това може да се случи само след промяна на сега действащият план за Пирин, който в сегашния си вид забранява изграждане на нови лифтове в Ски-зоната; Трето: Приемането на новия план, който се разработва близо 5 години, към момента е блокирано от съдебни дела, чието окончателно решаване по всяка вероятност ще продължи дълго във времето; Четвърто: Явните атаки срещу построяването на втори кабинков лифт не издържат на никакви разумни доводи и навеждат на мисълта, че става дума за обслужване на чужди интереси!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)