Петричките пенсионери си имат вече уютни клубове - blagoevgrad.utre.bg

Петричките пенсионери си имат вече уютни клубове

14 ноември 2017, 14:00 | blagoevgrаdutre
 • Снимка:
  Община Петрич

 • Снимка:
  Община Петрич

 • Снимка:
  Община Петрич

 • Снимка:
  Община Петрич

Приключиха ремонтните дейности в два клуба на пенсионера, а за трети се уреди статутът на собственост

Приключиха ремонтните дейности в два клуба на пенсионера в Петрич, а за трети се уреди статутът на собственост.
Това обяви кметът Димитър Бръчков на място в клуб на пенсионера „Център”. Градоначалникът посочи, че амбицията на общинското ръководство е да бъде поетапно подобрявано състоянието на местата, където се събират възрастните хора, догодина ще бъде изграден и клуб на пенсионера в кв. „Виздол”. „Още от встъпването си в длъжност започнахме целенасочени действия, за да подобрим състоянието на клубовете на пенсионера в общината ни. Смятам, че беше повече от наложително да се извърши ремонт на клуба в центъра, който угледно и по-приветливо да посреща занапред”, каза кметът.

Клубът на пенсионера в центъра на Петрич е едно от най-посещаваните места. Ремонтните дейности,  извършени от Общината, включиха смяна на дограмата, монтирането на нов окачен тавен с по-силно осветление, нова подова настилка, освежаване на стените и най-важното - разширяване на помещението. Закупени са също нов климатик и телевизор.

Следващият напълно обновен клуб на пенсионера е този в кв. „Поляните”. Сградата, в която се помещава, е ремонтирана вътре и отвън, изграден е навес от дървен материал и керемиди.

При клуба на пенсионера в кв. „Шарон” са приключени процедурите и вече мястото и постройката са общинска собственост.

Припомняме, че само преди месец беше открит клуб на пенсионера в село Кавракирово, а преди това в с. Старчево. Ремонтирани бяха също клубът  на пенсионера в кв. „Дълбошница” - Петрич и клубът на пенсионера в село Кулата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета