Ученици научиха повече за кръводаряването - blagoevgrad.utre.bg

Ученици научиха повече за кръводаряването

14 ноември 2017, 20:25 | blagoevgrаdutre
 • Снимка:
  БЧК Благоевград

  Срещнаха се с дългогодишния кръводарител Антоанета Гулева

 • Снимка:
  БЧК Благоевград

 • Снимка:
  БЧК Благоевград

 • Снимка:
  БЧК Благоевград

 • Снимка:
  БЧК Благоевград

Срещата бе по инициатива на БЧК - Благоевград

Шестокласниците от 11-то основно училище "Хр.Ботев" в Благоевград научиха повече за кръводаряването, кръвните групи, историята на кръводаряването, кой може да дари кръв и защо тя е необходима. Инициативата бе част от кампанията на БЧК Благоевград, която продължава вече години сред учащите се в областния център. Срещата започна с мултимедийна презентация, която направи Добринка Бельова от Областния съвет на БЧК в Благоевград. Увлекателно и популярно тя представи полезни знания за даряването на кръв пред учениците и отговори на техните въпроси.

Срещата продължи с разказа на дългогодишната кръводарителка Антоанета Гулева, радио и тв журналист, носител на званията „Кръводарител на годината на БЧК” и "Жена на годината", за нейната дейност като доброволен кръводарител, как и защо е започнала да дарява кръв.

Срещата завърши с обща снимка за спомен и с убеждението, че всеки от нас е призван да прави добро.Коментари (1)

Потребител
Криси
Поздравления за инициаторите на тази прекрасна инциатива и най-вече за г-жа Гулева, която сигурно вече стотина пъти е дала кръв и кой знае колко животи е спасила! Дай боже повече като нея!Такива като нея трябва да стават Жени на годината, а не като някои измислени и фалшиви хора.
19 ноември, 06:20 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета