Избрани Новини

Даниела Савеклиева се срещна с делегация от Държавната дума на Руската федерация

Делегацията проведе среща с ръководството на Комисията за икономическа политика и туризъм

Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията за Благоевград Даниела Савеклиева се срещна вчера в Народното събрание с делегация, водена от председателя на Комитета на Държавната дума на Руската федерация по икономическа политика, иновационно развитие и предприемачество Срегей Жигарев. Делегацията е на работно посещение в българския парламент и проведе среща с ръководството на Комисията за икономическа политика и туризъм, на която народният представител от Благоевград Даниела Савеклиева е заместник-председател.

„С колегите от Руската дума коментирахме сътрудничеството между двете страни в областта на търговско-икономическите отношения. Русия е традиционен и един от най-важните външноикономически партньори на България, затова ще отбележа, че през 2017 г. се отбелязва ръст в двустранната търговия. Обсъдихме възможностите за възстановяване на количествата на доставяни български изделия, които са добре познати на руския пазар, като медикаменти, вина, парфюмерия и козметика“, каза Даниела Савеклиева.

Тя подчерта, че в областта на туризма през първото полугодие на 2017 г. броят на руските туристи се е увеличил с 3,7%, при което Русия заема 6-о място.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)