Избрани Новини

Осъдиха телефонен измамник

Признал се е за виновен

В периода от 9.10.2017 г. до 25.10.2017 г., в Благоевград и Симитли, подсъдимият Д.П. въвел в заблуждение три лица, в резултат на което причинил на пострадалите от действията му имотна вреда в размер на паричните суми 4350 лева и 750 евро. При извършването на престъплението той имал съучастник, който до настоящия момент не е установен.

За целта Д.П. изтъквал различни основания за предаване на парите - спешно плащане за получаване на документи, предназначени за внучка, пристигнала пратка с документи от чужбина за племенник, които трябва да бъдат получени от митница Благоевград.

Четвъртият му опит да набави имотна облага по незаконен начин останал недовършен. На 25.10.2017г., около 16.30 ч., на ул. „Майор Стефан Иванов“ в гр. Благоевград, той се опитал да заблуди Б.Т., като заявил, че е получател на парична сума в размер на 2000 лева. Жената спешно трябвало да я плати за получаване на документи, предназначени за внучката й, което не отговаряло на истината. След подаден сигнал, на място пристигнали полицейски служители при 01 РУП-Благоевград, които осуетили реализирането на престъпните планове на подсъдимия П.

За извършеното от него престъпление – по чл. 209, ал. 1, пр. 1 и пр. 2 от НК, след одобрено от съда споразумение, сключено между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на Д.П., му е наложено наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)