Избрани Новини

Ученици разказваха за страни и градове, които ще посетят

В Белица се проведе първата информационна среща по проект "Образователна философия за ново поколение“

В Информационния център към читалище „Георги Тодоров“ - Белица се проведе първата информационна среща по проект „Образователна философия за ново поколение“, финансиран от секторна програма „Еразъм+“.
На срещата присъстваха родители, учители, ученици и представители на местната общност.
Екипът, работещ по проекта, запозна присъстващите с общите цели на програмата и проекта, предвидените бъдещи дейности и мобилности с ученици, минал опит по други международни проекти. Обсъдени бяха и допълнителни организационни въпроси, касаещи възможността на учениците да пътуват и бъдат настанени в семейна среда, както и тази да приемат ученик вкъщи, което е предвидено да се случи през април 2019 година.
Най-интересната част от срещата беше представянето на презентациите, изготвени от учениците - бъдещи участници в проекта, които представиха информация и снимки от забележителностите на страните, в които предстои да се пътува, както и съответните градове, които ще посетят. Айше Джемал, Калина Апостолова и Белсан Коренарска представиха презентацията си за Мартина Франка, Италия. Аманда Караалиева и Медиха Крълева запознаха присъстващите със забележителностите на Полша и град Вроцлав. Медия Джембазка и Джемиле Куньова ни показаха красотите на столицата на Литва – Вилнюс, а Алия Моллова, Али Колашов и Тасин Къшев ни представиха информация за Испания, Мурсия и Абаран.
Родители и учители се съгласиха, че няма по-добър начин за мотивиране на учениците да изучават чужд език и развиват допълнителни умения от участието в точно такъв тип дейности, където децата имат възможност да приложат наученото в училище на практика.
СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ се радва, че такъв тип дейности ще бъдат изпълнени за първи път в  училището и общността, затова благодари на родители и ученици за подкрепата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов