Избрани Новини

Петролният бос Емил Власов остава в ареста

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 23.11.2017 г. от 10.00 часа

Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо петролния бос Емил Власов.
Съдът счете, че повдигнатите обвинения са за тежки умишлени престъпления, които са наказуеми с „лишаване от свобода“. Въпреки ранната фаза на разследване са събрани достатъчно доказателства - писмени и веществени, налице са свидетелски показания, експертна справка и протоколи от процесуално-следствени действия, които обосновават изискуемото от законодателя обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към вменените му обвинения- по чл.255, ал.3, вр.ал.1, т.2, т.3 и т.6, вр.чл.26, ал.1 от НК и по чл.253, ал.4, вр.ал.3, т.1 предл. първо вр.ал.2 от НК. Намерените парични средства са съхранявани в банков сейф, който е нает от друго лице, а се ползва от обвиняемия.   Eмил Власов бе задържан при операцията на ДАНС и Икономическа полиция срещу търговията с контрабандно гориво, провела се тази седмица.
По време на операцията е разбита схема за укриване на данъци и пране на пари. В нея са замесени няколко бензиностанции.  100 000 литра горива без доказан произход и парични средства с левова равностойност над 1,9 млн. лева бяха открити при разследването. Едната бензиностанция, където е продавано гориво контрабанда се намира до Митница - Пловдив, на територията на Митническия терминал.
Според съда е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, тъй като е лице с висока степен на обществена опасност и деянието му се отличава с висока степен на такава. Съществува опасност при вземане на мярка, различна от „задържане под стража“, обвиняемият да въздейства върху свидетели или да укрие доказателства във връзка с разследваната престъпна дейност.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 23.11.2017 г. от 10.00 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов